tisdag 24 mars 2009

smålands största pelargon!

på gång i kväll---en textiltavla...

18 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej Gullehexan!
Vad många fina inlägg jag har missat. Tänk vad skönt det är att kunna hänga tvätt ute så där och äppelträdet ser jätte fint klippt ut. Vilken fin bokkrona och dina mysiga mopsar. Tänk när det blir översållat med vitsippor där.
Strömmingarna och sillen är fina.
Visst är det Sveriges Tasha Tudor allas vår Lilla Ek. Otroligt inspirerande med allt möjligt ifrån virkbeskrivningar till sticklings förökning.
Skitfärg men nu blir det både färgglad och mjuka stolpknoppar.
Lulu väntar nog inte förjäves på ditt sällskap.
Nej då eken får stå kvar men dom bygger nog hus runt om den så att allmäneheten inte kan sitta under den och njuta som nu.
Kram Tekla:)

Marie//Tekla Maräng sa...

Glömde ju skriva att det nog är både den största och vackraste pelargonen i Småland. Hela tavlan är ju så fint gjord så man blir lycklig i hela kroppen:)

hönemor sa...

Gomôra på dig, det var härligt att få se en sån fin pelargoniatavla när en sätter på datorn, den var verkligen fin. Här har jag 13 grader kallt och solen skiner. Kram Katarina.

ima sa...

Tavlan är en Höjdare alla gånger.. Perlagon mönstret gör massor just i dessa tider våren---( Om än snöig å kall)Onsdag å ska på Tur i choppingvärden Måste också köpa Permanetpenna på striddes färg- el Panduro om man vill in i stan Ska verkligen sen sätta i gång jobbar just på Sött sött. OBS Dina Tavlor, handsydda, å klippta är Maxade..

Vardags-mirakel sa...

Vilken jättefin tavla du sytt! Du har sån känsla för stämning, kram Eva.

Marie//Tekla Maräng sa...

Tekla lovar att ta massor av bilder bara jag kommer dit.
Kramar i massor:)

Lilla Eken sa...

Du skulle illustrera böcker!
Har du ingen som kan skriva en fin barnbok som du kan sy tygtavlor till som illustrationer?
Ja du kanske redan har en berättelse i huvudet, den om Smålands största pelargon...!?

Jag är mållös...

Jag blir så trött på mig själv som inte kan hitta på något bättre och nyare att säga; men du är bara SÅ duktig!! Hoppas att du sträcker på dig och är stolt över dig själv!

Vilken pussLulu! Underbar bild! :-D

Och vilken skräpfärg... :-(
Visst blir man besviken när man verkligen lagt ner allt jobb, gjort ett gediget förarbete och så blir det sådär efter ett tag..

Fick en ny bok idag som fick mig att tänka på dig, "ABC om mördarsniglar". Visste du att en snigel, om den får sköta sig själv, på fyra år ger upphov till 64 MILJONER nya sniglar. !!! Hjälp!
Ha en fin kväll och hoppas vi alla får ett fint slut på veckan.
/din ek :-)

Lallis - liv och leverne sa...

En helt otroligt fin tavla!:)
Jag hittade hit genom Tekla marängs blogg och kommer gärna tillbaka flera gånger.
Kram Lallis

Leila bakar... sa...

åh tack snälla för tipset!!

ima sa...

Gul filt bit kommer med oss senare ----så haf tålamod

gulle hexan sa...

hej.. oj!! vad många snälla kommentarer..:)
jag e inte så bra på att utrycka mig i ord så här i skrift:) men..
glad jag blir.. tack tack...
tack:)

Lisa sa...

Pyssel maja! här har du leagt i ser jag :D väldigt sött med puffen :)

Maria sa...

Men vilken härlig och fin tavla du håller på att pyssla med,jag gillar den jättemycket!=)

Önskar dig en skön helg,
Kram Maria

hönemor sa...

Hej du, trevlig helg du också. Nu har gubben fått fart på traktorn så att en kan gå ut, det har snöat jättemycket igår och gubben åkte på magsjuka och låg hela dagen. Vi får se om han kommer inrusande eller om det har släppt. Kram Katarina.

ima sa...

En Goder helg önskar Synålen--Jo foton har jag senti förra året--- men tyckte det var kul att se Nu i mellanmörkret--innan våren-- orkar sticka fram---Tappat bort Fingerborget...så det var bli tjockt med Plåster fgör att alls kunna färda Tårta bakelsen...så man kan börja på Dollan tilda, så man får se hur dom nu blir Långa iallafall... Tjingeling så länge

Lilla Eken sa...

Godmorgon gullehexa
Jag har, skam att säga, försökt att titta på en av de utnötta mössorna för att sy något liknande själv, men det blev inte bra. (Den gamla var ju så urtvättad att den helt hade förlorat form och vett.)
Men man kan nog absolut sy en själv om man har bättre tålamod än vad jag har. ;-)
Hatten ser ut ungefär som en sån där klassisk flugfiskarhatt du vet? Små fickor på kullen att stoppa in nycklar och smått i. Fast den jag köpte nu saknar de där lösa banden man fäster flugorna i.
Ska fota den. :-)
Men det tar ett par dagar. :-)
Hej och hå.
Verkar bli en aning måleriarbeten idag, men vi får se om jag kan få dispans från grovjobbet för att sy gardiner istället. :-)
Kram!

emma sa...

Ja det är inga lätta tider nu, men vi får bara hålla oss fast i det lilla vi har för någon gång måste det väl vända.Vi har ju iaf våra mopsar som gör livet mycket lättare, en liten circusuppvisning från dem lite då och då så klarar man sig rätt så bra.Vore jättekul om ni kom imorgon , vädret har ju vart lite sådär men vi får hoppas på uppehåll och lite värme imorgon=) Kram från oss

Annika Christensen sa...

Hejsan hejsan!!
Vad fint du har gjort.
Äntligen hemma igen,
Flaskorna har jag köpt i Danmark - tyvärr. Men jag har sett något liknande någon annanstans men jag kommer banne mig inte ihåg var!
Skall fundera lite - återkommer.
Ha det gott så länge
Annika