måndag 7 september 2009

rågmjöl o plommon

jag har satt till en surdeg*
av vatten+grovt rågmjöl+sirap+flingsalt.....det ska nu stå många timmar ...
det går utmärkt bra att baka i en gammal tvättgryta..

det ska bli hålkakor är det tänkt....
snart är äpplen mogna..det blir inte så många i år.
men plommon blir det...överfullt... detta är en enda gren....många hål i bladen ...men det är rekordmånga plommon ändå..:)6 kommentarer:

Emma sa...

Ohh vad gott med plommon=)

Lilla Eken sa...

Men vad lustigt... är det sådär i hela landet!?
Alla verkar ha det likadant - få äpplen och rekordmånga plommon.
När vi kom till stugan i fredags hade en gren knäckts även på det plommonträdet. (Tidigare i augusti hade en fjärdedel av plommonträdet vid ateljen rasat.)
Och inte smakar plommonen så mycket i år, men det kanske era gör? Våra smakar mest vatten.
(Men det blir helt ok smulpajer med dem trots det.:-))

Hoppas att brödet smakade bra.
/I.

Emma sa...

Ja det är skönt att vi är här nu men än är det mycket att göra, som det är nu så har jag inte riktigt tiden att greja så mycket hemma.Blir så stressad av allt i skolan,känns som att det är jättemycket innan man har kommit in i hur det fungerar..Vad tycker din son om att studera än så länge då?Han har väl ännu mer än vi lärare kan jag tänka mig.Synd att ni inte fick träffa lilla Arvid,men det blir fler tillfällen.Vi ska nog träffa en Vetlandamops i helgen,vi träffade dem på mopsträffen som de höll i där.Hoppas att Lulu inte har några allvarliga sjukdomar, utan att man kan behandla med någon medicin.Jobbigt att inte riktigt veta vad det är heller:( Kram på er

ima sa...

jag får Gratta till Dessa foton så Härligt-jasså Hålkakor?
Mjuka el Knäcke? å Vilka Plommon mängder Kul att se, ska nu Äta på ett spanskt gult Plkommon så länge Men Mycke The.......för min del.man är rädd om värkfritt....Skaiväg t ill Torgs i morron Lingon inköp ser du..Nån el Någara liter stekte Blodkorv i kväll å saknade Hemlingon-I övrigt fortsätter Höst städ, Ute, å Inne Tog köksfönster karmen idag Med Möbelpolich derkt på marmorn, glansen blev så Lysande... en sväng å se På- erik -vad de kan ha i morron kl 12ä å Även achim( Nya lilla stället Tjingeling

hönemor sa...

Hej du vännen min,Hur många dagar ska degen stå, har aldrig bakat av egen surdeg. Här är det också mycket plommon iår, men nu har dom blåst ner, vi äter så att magen håller igång. Infektionen har inte gett med sig än, men yrseln och huvudvärken har försvunnit. Kram Katarina.

Annika Christensen sa...

Jag är lika usel på att baka som på att virka. Alla är så händiga och det är så kul att se.
Ha det gott
Annika