tisdag 8 september 2009

Lill stina

Lill stina som bor hos hönemor
lever ett härligt liv!....ja

hon är av rasen vit legohorn*
hon tänker på sina släktingar som trängs i små stålburar. oftast samsas flera ,,,
på en yta stor som en skolpärm..
de lever oftast bara till 12 veckors ålder då dom är *förbrukade*
som äggläggare.. och tvingas att lägga 2 ägg om dagen. då artificiellt ljus gör 2 dygn av ett.
och aldrig!...
få se dagens ljus eller få känna doften av luft..gräs å kanhända rosor som doftar
... vindar som sveper runt i fjädrarna.
ingen måne ingen sol... inte få smaka...inte få krafsa i jord eller gå runt ..fritt.

lillstina vill demostrera!! ...gott folk!!.. gör rum på din balkong!! åt oss missförstådda höns. !!

kanhända du blir belönad...av ett gott redigt hemmaägg*...:)


ps: kameran dog.. så jag måste ladda batterier för flera fotos..

11 kommentarer:

Marie//Tekla Maräng sa...

Kanske vore något det att ha höns på balkongen. Fast man måste ha tillstånd att ha höns i tätbebyggt område.
Ca 1 km ifrån mig så var det en villa ägare som länge, länge hade höns men så såld grannen sitt hus och det blev ny ägare som klagade över *oljudet* av hönorna och vips så fick dom inte längre ha hönsen kvar för om det var hälsovårdsnämnden eller ja någon nämnd var det.
Tack för dina värmande ord angående Yuna.
Kram Marie

Hobby o Fix sa...

Det var en sann och kul berättelse om hur en del höns lever.
Sådant skulle förbjudas.
Kram.
.

hönemor sa...

Hej du vännen min, jag tror du har blivit en ny Astrid Lindgren. Tavlan var jättefin, du vet väl att det finns en ras där tuppen har rosenkam. Idag har infektionen börjat att blekna lite, har bara 3 dar kvar på penicilinet. Hur gick det hos vetrinären? Kram Katarina.

Emma sa...

Neej sa dom så?Hoppas att ni inte behöver ta bort henne,hon är ju inte så gammal.Så jäkla irriterande att de inte hittar något riktigt fel för det kanske är en slags sjukdom som behöver en speciell medicin.Känner verkligen med er, man vill ju göra allt för sina djur men dyrt kan det bli.Vi hade gärna hjälpt er men nu när jag studerar har vi inte mycket över vi heller:( Jag ska se över alla våra försäkringar för att se om vi kan spara in något där.Ni har IF till era hundar väl?Vad ger ni för den varje månad?Vår kostar över 300/mån och det känns ganska mycket..Kram på er

ima sa...

Kukeli ku Kl är sju.... Trodde jag hadde skrivet till dig..Var väl på Mailet då---Grattis till Hönan ..FåFÄNG.. fina både hattrosen å halsbandet..Jo man önskar Hon har ett bra fritt liv hönedamen Trot ekl ej jag kom över -Boken -Steig Larssons --_Män som hatar kvinnor---på Erik.. Kul När man hinner å orkar Läsa den.INget brunt siden ikke--litet nystan svart....( finns knappt) Go Morron .i.

emma sa...

Ja man behöver koppla av med annat ibland för att rensa skallen..Usch stackars lilla tjej,ja lider hon så otroligt så är det kanske det bästa även om det känns tungt.Ännu jobbigare när dem inte riktigt kan säga vad allt beror på heller..Det ordnar sig nog till det bästa i slutänden..Man får se till att njuta av tiden man har tillsammans med sina älsklingar,man styr tyvärr inte över livet:( Ha det gott o ta hand om varandra.Kram

Smultronlycka sa...

Hej!!
En sån söt tavla!
Och texten är en riktig tankeställare!
Usch det kan inte vara lätt att vara höna..
Om man hamnar hos fel ägare vill säga..
Hoppas du har en bra vecka!
Sköt om dig!
Kram kram

Lilla Eken sa...

Oh jisses vad elegant hon är i sin rosenhatt och tuschade ögonfransar! :-)

Om det gick skulle jag skaffa höns, men jag tror inte vi får som vi bor. Ibland är det ju så att man drar sig för att köpa ägg i affären, när man tänker på hur de har det. Skönt att bo lite på landet så att man kan köpa av småhandlare och privatpersoner istället. Ja, usch ja...

Plommon. Torka funkar inte utan värme för de hinner mögla/ruttna. Och jag vill inte ha ugnen gående flera dygn bara för att torka, inte särskilt energiekonomiskt, men du har ju vedspisen..? Lägga på galler ovanför den?
Men frysa funkar ju alltid. Blir nästan bäst att frysa hela, hålla på med dem så litet som möjligt innan. Inte dela eller kärna ur alltså.
Ha en fin helg i sommarvädret... /I. :-)

ima sa...

mERAAAA Närfoto av Plommonnen tack tack..även Kompotterna du gjort...Synd Om springandet från å till på- Pottan--hahhaha solen har lyst på liten Tuva.. även i denna dag å ikke så påfrestande som igår--Hoppas det nu går bra med Landningen för astronauterna Vilka tuffa killar,, de biter nog ikke på naglarna såna ...i.

Emma sa...

Ja när det gäller manliga p-piller går det i slow motion.Men de är väl ett gäng mansgrisar som forskar i ämnet och de tycker väl att det är kvinnogöra att äta p-piller haha..Tänkte iaf att det var dags att ta upp ämnet igen i skolan=) Jag tycker annars att tiden går snabbt jag med, mycket har hänt i skolan bara sen jag slutade gymnasiet för 4 år sen.Helt otroligt.Hur är det med vovvarna?Kram kram

Vardags-mirakel sa...

Söt tavla, visst ska man tänka på de stackarna som trängs och har ett fruktansvärt liv...tacka vet jag mammas hönor de har det underbart! Kram Eva.