söndag 3 maj 2009

kärt besök

i dag söndag, fick vi besök av marianne o jorma med sina 2 söta mopsdamer. som var rara å lite mammiga..;). ..mopsarna trivs verkligen att åka husbil med sin matte å husse.. de var noga med att inte bli kvarglömda hos oss minnsan..:)
våra mopsar blev väldigt avundsjuka.. .
en rabatt som jag satte ormöga*sticklingar för två år sedan .. de har nu spridit sig i halva rabatten.. de lyser upp så fint.:)

Ludde var på besök hos oss denna helgen... å han spikade upp en fågelholk..


Isak visade oss att smillan hittat en ny liggplats.. *min virk-korg*nu blommar plommonträden..längre bak skymtas grönsakslandet.. men.. i år blir det inget odlat där kan jag tänka mig..*handskadan kom i mellan*,,,,, men.jag spred ut lite solrosfrö där i landen i kväll.. få se om det blir något..
10 kommentarer:

Lilla Eken sa...

Oj vad smillan ser bister ut. :-)
Inge kul att bli omkringburen när man hittat en ny favvo-plats tror jag. :-)

Tänk att era plommon blommar redan... Vårt syns det knappt knoppar på än, men såg precis idag att grannens på södersidan om huset har börjat visa vitt. Så härligt när det blommar, det är precis utanför vårt fönster.

Vilken trevlig fågelholk! Hemsnickrad?

Klart att du kommer att hinna så en del i grönsakslandet? Sallat iallafall? Bönor kan väl inte vara för sent?
(Jag har inte ens grävt upp där mitt grönsaksland ska ligga än... Ska jag bli stressad kanske? Näää... inte väl?)
Synd att du ska ha sån värk. :-(
Dum katt.
/I.

Marie//Tekla Maräng sa...

Nej inte blir det försent med ditt grönsaksland inte. Ta det bara lungt ska du se, sallad, rädisor kanske lite bönor och mangold hinns säkert med. Det är ju skit att du ska ha sådan värk, för ett kattskrälles skull. När du älskar djur.

Vad trevligt med besök. Har dom köpt sina mopsdamer ifrån dig?
Lite nyfiken bara. Fågelholken var så fin.
Ormöge rabatten lyser så fint så man blir glad. Plommon trädet som lyser i sin fina blommning, underbart.

Kramar i massor Marie:)

hönemor sa...

Hej du vännen min, hoppas att handen är lite bättre idag, fy farao att du råkade ut för den vildkatten, kan ni inte få bort den så det ite händer någon fler gång. Oj vad ormögat har spritt sig i din rabatt. Fågelholken var jättefin, du får kanske hyresgäster i den. Katter är sig lika, vill gärna ligga i korgar här också. Vilken skönhet plmmonträdet är när det blommar, hon står där som en brud. Du kommer att få gräva upp solrosplantor för inte är det väl för sent att så än. Krya på dig, kram Katarina.

ima sa...

hallååååååå, Vad glad man blev då jag såg du "Fotat nytt". anar en bättring?el hur?
å Besök av Moppsfamilj? var det släkt till dina? Ser att fågelholken fått mycket beröm .Kul. Hoppas du klarat Värken bra å att svullnaden lakt sig mera nu? en sån svullnad tar ju tid ...Å du hinner så, det du vill.Nu kommer lite regn också å hjälper till Groningen..i veckan ska vi se ef vettigt pris på Lavenden. ev nån smultrons plantaOm priserna är någolunda alltså..Blomsterlandet kan ha å nånn Tomatplanta, som håller odjur borta...HÖRS.

Emma sa...

Hehe ja det blir lite mer bilder nu när jag har skrivtorka, vet inte vad jag ska skriva, de flesta dagar är likadana..Hur är det med din hand nu?Bättre hoppas jag..Tänkte höra om ni ska åka på mopsträffen i Slageryd utanför Vetlanda den 23-24 maj.?Vi har inte bestämt helt än men troligtvis åker vi.Är så roligt att se alla mopsar tillsammans=) kram

Smultronlycka sa...

Vad söta vovvsingar!
Ormöga det är en så fin blomma.
Vi har såna i en trädgård vid mitt jobb som jag fotade häromdan!
Namnet är ju inte så trevligt men blomman är vacker!
Hoppas handen är lite bättre!
kram Anna

Vardags-mirakel sa...

Vackra bilder, fågelholken var så fin. Mitt plommonträd är också som vackrast nu, tänk om de såg ut så lite längre tid. Kram Eva.

Hobby o Fix sa...

Hej!
Det där ormögat vill jag gärna ha ett par skott av det ser fint ut,
och holken kom också på plats det var ju bra.
Hoppas din hand har blivit bättre,
så du kan jobba i din trädgård.
Ha det så bra nu.
Kram.

emma sa...

Ja då förstår jag att ni ska fira minsann=) Micke är ledig hela den helgen så vi passar på, kul att han ska få se Ozzy strutta runt bland alla mopsar, han blir så lycklig.!nej, jag har inte sått nåt tyvärr, jag köpte precis blomlådor till vår balkong, vi hade inglasad där vi bodde innan så där kunde vi inte ha.Tänkte jag skulle inhandla massa blommor snart men har vart rädd att de ska frysa för det har vart frost om nätterna tills ganska nyligen.Tänkte så lite kryddgrönt framöver, alltid kul att ha hemma=) Synd att jag inte har så gröna fingrar bara men något ska väl kunna överleva hehe..skönt att höra att din hand är bättre, hur gick det till egentligen?Kram

ima sa...

Äntligen hemma nu snart Du va gla man blir, då du skrev Aningens bättring på G- Härligt du må tro ikväll fick man en Frys timma hos Oggy.- man var tvungen att ta en titt på hennes Magnolia -or. tom så man slapp tjatet hahha om Kommningar...... hörs