tisdag 13 januari 2009

göra eget Garn! tips..

hur du fixar eget garn att sticka å virka utan att det behövs pengar.........här ser du ex. vad man kan göra..(jag är inte bra på att sticka.men dock en rak längd går bra)

en JÄTTE Grytlapp!.(jag lovar du bränner dig aldrig..).grovstickad trasa, dushlapp/skrubbing,,hundtrasa,kan bli en underbart skön filt för den som orkar..sticka länge...

beskrivning............börja läs å titta nerifrån...Lycka till..


sticka. jag använde sticka nr: 4.. lägg upp till önskad bredd.... sticka första varvet.--en rät..en avig.. växelvis....

varv 2: sticka bara räta.......

varv 3.. som varv ett..

varv 4 som varv 2.. fortsätt tills du är klar........detta mönster.. blir otroligt hållbart.. med en skön grov struktur.. som en gammal skurtrasa...:) ..jag virkade fritt en kant.. med smalklippt röd..t.shirt...när hela tröjan är klippt i längder.*.1/2 cm brukar bli hållbart...det beror på tygets väv å matrial..*...rulla ihop till garnboll...klipp bort kanter.. och klipp så smala längder som du känner du kan klippa för att det inte ska gå itu.....klipp första längden nästan ända ut.. vänd.. klipp nästa.......osv.tills allt är klippt..detta kan du göra när du tex ser på tv.. måtta med tummen på tyget.. å låt saxen sköta jobbet..det går ..med övning..:) så känns det inte att det tar för lång tid....det du inte kan lämna till klädinsammling eller röda korset.. som är trasigt..håligt eller för slitet... då kan du göra eget garn!!..

du tar en t'shirt..eller annat du har.. joggingbyxa,tröja..etc..


1 kommentar:

ima sa...

ojoj så fina ..Grytlapparna är. Du talat om.... men... Händerna bör nog vara starka? har en känsla av det...Jag har satt fart å virka på Ny Bakelse.Åsa fick ju en stor.. så bäst att fylla på Lagret lite , även av de andra modellerna Det blir nog besök på --andra hands- Choppen, i morron med OGG Å Olga ..Gardinkappor bör anskaffas höres i.