lördag 24 januari 2009

Dorothea


Dorothea
säger: Go,,,dagens.....
nu är det kaffedax.....så trevlig helg på er...allihopa.

12 kommentarer:

Lilla Eken sa...

Jag kan tänka mig att kaffet smakar bra i Doroteas sällskap, för säkert bjuds man på en historia eller två också. Hon ser ut att ha mycket att berätta.. ;-)

Du, nu har jag lånat Tasha Tudors Trädgård (det var den enda de hade inne på bibblan). Jag håller med dig om att hennes fingerborgsblommor verkligen är imponerande, tänk att odla sådana! (Sen såg jag förresten på deras website att de säljer frö till GUL fingerborgsblomma! :-))
Det är lite svårt att inte sugas in i den världen och vilja uppleva den själv. Visst skulle man vilja väva sina egna klänningstyger till exempel. Och att vara självförsörjande på ljus av bivax skulle vara toppen det med. Färga med växtfärger kan ju inte vara svårt, DET borde jag verkligen prova...
Och sticka en kofta blev jag sugen på att göra, efter att ha sett hennes vackra handstickade (förmodar jag) koftor med alla knappar.
Det var fint att du påminde mig om den här boken för det var roligt att bläddra i den igen. Och jag fick mig lite nya tankar, positiva tankar.
Kram, kram

Marie//Tekla Maräng sa...

Dorotea ser ut att vara en erfaren dam med lagom skin på näsan, tar nog en koppkaffe med henne Nu.
Ha det gott Marie

gulle hexan sa...

kram kram till er:)
här är en liten filmsnutt.nog den enda lilla som finns..
se så härlig förgätmigej..:)

http://www.studiobfilms.com/services/rw_Tasha.html

ima sa...

Doretea är Full i sjutton, tycker jag. Undrade också en del vad du tyckte om Tårtbitarna? Lycka till med Fotograferingar.Sagoböcker är inköpta.Å det ska det blimera av Men ingen.. Barbamamma el pappa syntes idag. Letar nu ----frigelit.--.idag ingen alls, Å Lacken.. tar dåligt.. men lite glittrigt syns dock, kommer du på nått Hörs...??

ima sa...

nu då har Bert. satt in en Bloggsom man ikek hittar

Hobby o Fix. illa firma namn tyvärr

Anonym sa...

Nu är jag här och hälsa på Dorotea
Och kaffet smakade bra.

Hobby o Fix sa...

Det blev visst lite fel med anonym
får ändra.

Lärarbostaden i grönskan sa...

Hejsan du!

Härligt namn du har på din blogg! Vilket härligt yrke du har! Blir så nyfiken, säljer du bara dina dockor till privatpersoner eller används de i dockteatrar tv-produktioner o.s.v.? Ska verkligen fundera på det där med färgen på bordet, hrm... förstår att du tycker svart, det blir ju enhetligt då. Följer du min blogg får du se vilket det blir!

kram Amanda

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja, det är ju det man skulle vilja att uppnå lite grann av allt Tasha Tudor stod för. Lugnet, harmonin och känslan inte minst i både trädgård och hem och hantverk. Det verkar dess värre inte vara många böcker som är översatta till svenska tyvärr. Adlibris.se har däremot nästan varenda bok på engelska och på boknätet och bokbörsen som är två stora antikvariat på webben har inga alls just nu.Men jag lovar att tala om för dig om jag hittar något.
Kram marie

Krumelur sa...

Jo jag håller med dig om lite hull och så... men jag har rätt mycket hull så jag ska försöka gå en hel del, för att må bra och hålla ihop!! Har haft diskbråck 2 ggr och har börjat känna av ryggen igen nu när man har lillstrumpan och bär på hela tiden... Men jag tänker INTE bli som en tråd... Vill bara hålla ihop och må bra...

Vad duktig du är att göra dockor!!!

Tua sa...

Hej hopp i stugan
Lyckades till slut få dö på datorn och fick igång den också.

Din Dorothea är underbar och liknar min mormor.
Kramisar/Tua

gulle hexan sa...

tack Tack. för alla goa vämande kommentarer..:)