söndag 17 januari 2010

Textil-återvinning

tack alla! som är med o tävlar... det ska bli spännande vid dragningen den 20.e januari... tävlingen slutar kl 24:00. så ännu finns chans att hänga på..
nu till återbruk.......
jag har virkat en Godisskål*
till botten har jag använt ett nystan garn (linblandat) som ger stadga åt själva skålen..
jag har vävt in klippta -T-shirtslängder,, till locket är använt ett rent ullgarn(för den lätta vikten).+så har jag virkat av klippta remsor (lycra+bomull)en yttre struktur,,

mycket smidig att öppna då det finns en virkad spriralform fastsydd på (som gångjärn)


lite kul form allafall:) o användbar..
och så en virkad lång förvaringskasse... med infällda remsor av klippta T.-shirts i glada färger... nästan lite afro-inspererat..
6 kommentarer:

Anonym sa...

Du får göra som jag, köpa en bukett och ha den i en månad eller två. :-)
Men är tulpanerna dyra? Här kostar de 39 nu, hyfsat ändå.

Rolig godisskål. Jag tänker på vad roligt det skulle vara att ha en mössa som såg ut så! Vet inte om jag skulle ha mod att ha den på mig ute, men jag skulle nog stå och spegla mig ofta! :-)
Kassen är jättefin! Lustigt med brunt. Jag har haft så svårt för den färgen, men plötsligt gillar jag brunt på allt möjligt! Kanske för att det är så många andra färger som passar så bra till?

Ja du, här står det nästan still på kreativa fronten. Men det kommer, det kommer...
Ha en fin söndag...
/liten ek

Marie//Tekla Maräng sa...

Den godisskålen var ju läcker med gångjärn och allt.
En liknande variant gjorde jag som mössa till min dotter för många herrans år sedan när hon gick i lågstadiet. Fast då sydde jag i hop korvlängderna om du förstår vad jag menar för jag kunde inte sticka då för tiden.
Goa kramar marie:)

Vardags-mirakel sa...

Du är så händig! Vilka fantastiska ideér du har, ha det bra kram Eva.

hönemor sa...

Hej du vännen min, vilken fin godisskål du gjort, så härlig i färgen, du har då inspration till att hitta på, här har jag inte fått tillbaka den ännu, blir inget gjort för mig, är stel i kroppen och har värk i varenda led, är så trött på det. Idag måste jag lägga upp ett par gardiner och beställa frö.Kram Katarina.

ima sa...

Mina Musflickor blev kalar Just....Var spännande Upp lägg du gjort här med Kannan el skålen Vi har haft el Har Plåtslagarna här runt fönsterna ute..Pannkakor ikväll så är det än strumpstickning som Gäller här...

Emma sa...

Vad du är kreativ.!Hade aldrig kommit på att göra en godisskål, men den är så tuff.Allt bra hos er?Kram från Nybro